اهمیت ترمیم ترک های ایجاد شده در بدنه ی استخر
با گذشت زمان بر اثر عوامل مختلفی ممکن است دیواره ی استخر دچار ترک خوردگی شود. در این صورت باید ترمیم ترک استخر، در اولویت کار قرار گیرد. در واقع بر اثر عواملی مانند تغییرات دمایی، وجود آب های زیر زمینی، وارد کردن ضربه و غیره ممکن است دیواره ی استخر دچار آسیب شود. در ادامه به بررسی 7 روش برای ترمیم ترک استخر به شرح زیر می پردازیم.
- چسب خمیری یکی از روش های ترمیم ترک استخر
- پوشاندن ترک های استخر با عایق الاستومری
- نوار آب بند راهکاری برای پوشاندن ترک استخر
- استفاده از پوشش های ژئوممبران
- پوشش های سیمانی و اکریلیک کاربردی برای ترک های ایجاد شده در استخر
- پوشش های پلی اورتان، اپوکسی و کریستال شونده
- ترمیم ترک های استخر با بست Staple
تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
چسب خمیری یکی از روش های ترمیم ترک استخر
چسب های خمیری که بر پایه ی پلی اورتان می باشند؛ در ترمیم ترک استخر بسیار موثر هستند. این چسب ها از قدرت چسبندگی بالایی برخوردار هستند لذا به خوبی می توانند ترک ها و شیارها را پوشش دهند و به آن ها نفوذ کنند. بنابراین گزینه ی بسیار مناسبی برای ترمیم انواع ترک ها می باشند. آب بندی کردن شیارها و جلوگیری از نفوذ آب به داخل شیارها، از جمله کارهایی است که چسب های مذکور قابلیت انجام آن ها را دارند. قیمت مناسب و کارایی بالای این چسب ها باعث جلب نظر مشتریان شده است.
ترمیم ترک استخر
پوشاندن ترک استخر با عایق الاستومری
عایق های الاستومری بر پایه ی مواد سیمانی هستند که قابلیت اجرا بر روی انواع متریال سرامیک و کاشی را دارند. برای آب بندی و عایق کاری بدنه و جداره ی استخرها از این مواد به کثرت استفاده می شود. از ویژگی های برجسته ی این مواد می توان به انعطاف پذیری و حالت پذیری مناسب، مقاومت بالا در برابر کلر و سولفات، برخورداری از سطح یکپارچه و یک دست، مقاومت بالا در برابر انقباض و انبساط و چسبندگی بالا اشاره کرد.
نوار آب بند راهکاری برای پوشاندن ترک استخر
چسب ها و نوارهای آب بند زیادی در بازار موجود هستند که می توان از آن ها برای آب بندی بدنه و ترک های استخر استفاده کرد. آب بندی و ترمیم ترک استخر خصوصا در استخرهای بتنی بسیار اهمیت دارد. چرا که با سهل انگاری در این امر، آب به داخل شیارها نفوذ کرده و باعث سست شدن زیر ساخت سازه می شود.
استفاده از پوشش های ژئوممبران
پوشش های ژئوممبران بیشتر در استخرهای کشاورزی کاربردی هستند و در استخرهای شنا کاربرد ندارند. همان طور که می دانید علاوه بر نکات بهداشتی لازم الاجرا در استخرهای شنا، زیبایی بصری و ظاهری نیز بسیار حائز اهمیت است. از این رو پوشش های ژئوممبران که ظاهر چندان زیبایی به استخر نمی بخشند؛ در استخرهای شنا مورد استفاده قرار نمی گیرند.
پوشش های سیمانی و اکریلیک کاربردی برای ترک های ایجاد شده در استخر
پوشش های سیمانی و اکریلیک و هم چنین پوشش های دو جزئی از جمله پوشش هایی هستند که برای آب بندی انواع ترک استخر مورد استفاده قرار می گیرند. به کارگیری این پوشش ها برای بدنه ی استخرهای بتنی باید به صورت یک پارچه انجام شود. این روش انعطاف پذیری بالایی دارد و می تواند روی انواع دیوارهای استخر اجرا شود.
روش های ترمیم ترک استخر
پوشش های پلی اورتان، اپوکسی و کریستال شونده
یکی از روش های ترمیم ترک استخر، استفاده از پوشش های پلی اورتان و اپوکسی می باشد. با تزریق پلی اورتان و اپوکسی، می توان انواع ترک ها و درزها را مهر و موم کرد. هم چنین پوشش های کریستال شونده از جمله پوشش هایی هستند که قابلیت اجرا بر روی انواع استخرهای بتنی را دارند. این پوشش ها باید با رعایت استانداردهای مخصوص انجام شود تا هیچ گونه ترکی بر روی دیواره باقی نماند. لازم به ذکر است که از این پوشش ها برای استخرهایی که با بلوک و یا آجر ساخته شده اند؛ استفاده نمی شود.
ترمیم ترک های استخر با بست Staple
برای پیشروی از ترک های ایجاد شده در استخر می توان از بست های Staple استفاده کرد. لازم به ذکر است که روش معرفی شده نسبت به سایر روش ها کمی گران تر می باشد.